Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oproep om reis uit te stellen: veel ongelukken in en rond de stad door gladheid

1 februari 2021, 06.58 uur · Aangepast 1 februari 2021, 10.30 uur · Door Redactie

Het KNMI heeft voor vanochtend code oranje afgegeven wegens gladheid en kans op ijzel. Op A10 zijn meerdere ongelukken gebeurd, meldt de ANWB. Op de snelwegen rond en richting Amsterdam staan veel en lange files.

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Zo is de aansluiting van de A5 op de A10 in beide richtingen gesloten, datzelfde geldt voor de verbinding van de A8 met de ring Noord. Op de buitenring, ter hoogte van de Coentunnel is de weg ook afgesloten. De politie verwacht dat de aansluitingen van de A8 op de A10 pas weer rond het middaguur open kunnen.

Op de A7 richting Amsterdam staat een lange file. De vertraging is daar 1,5 uur. Op de A9 richting Amsterdam staat in totaal 13 kilometer file.

Volgens een woordvoerder van de politie gebeuren er ook veel ongelukken in de stad als gevolg van de gladheid. Ambulancepersoneel heeft het heel druk vanochtend. Mensen die niet noodzakelijk de weg op moeten, doen er goed aan om hun reis uit te stellen, aldus de woordvoerder. Ook de ANWB roept mensen op om niet meer de weg op te gaan.

AT5

Hulpdiensten moesten bijvoorbeeld uitrukken naar de Borneolaan. Ook in Amstelveen moest hulp verleend worden. Een automobilist belandde daar door de gladheid in een sloot.

Naast ijzel waarschuwt het KNMI voor ijsregen en/of sneeuw. De gladheid zou in de tweede helft van de ochtend moeten verdwijnen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938