Start van hoofdcontent

Stad

nl

Valentijnsboxen in Noord: 'Om een steuntje in de rug en liefde te geven'

14 februari 2021, 18.50 uur · Aangepast 17 februari 2021, 18.16 uur · Door Redactie

Vandaag helpen ruim zestig vrijwilligers mee aan een mooi initiatief in Noord: ze bezorgen valentijnsdinerboxen aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Sonja Hendriksma kwam op het idee omdat ze graag mensen een hart onder de riem steekt, zeker in deze tijden.

Hendriksma kookt sinds de coronacrisis twee keer per week voor mensen die het niet breed hebben, maar voor Valentijnsdag wilde ze iets extra speciaals doen. Haar idee werd goed ontvangen: 650 mensen meldden zich aan voor de box. 'Het is voor mensen die weinig te besteden hebben, alleen zijn, niet naar buiten kunnen door de kou en hun dierbaren missen', zegt Hendriksma.

Ruim zestig vrijwilligers komen vandaag helpen. 'De inzet van de mensen die helpen is gigantisch', zegt vrijwilliger Kees. Zelf staat hij al de hele middag boxen in te pakken. Het idee werd verder ondersteund door de Tolhuistuin, StreetSmart en HVO-Querido.

De box bevatte soep, een maaltijd van krieltjes, groente en kipfilet, snoepjes, een brownie én om in de valentijnssfeer te blijven: een roos.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938