Start van hoofdcontent

Politiek

nl

GroenLinks wil de A10-West in een woonwijk veranderen

15 februari 2021, 10.51 uur · Aangepast 15 februari 2021, 11.29 uur · Door Redactie

GroenLinks wil dat er op de plek van de A10-West woningen gebouwd worden. De fractie dient vandaag een voorstel in bij de gemeente om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Dat laat de partij weten in een persbericht.

Volgens GroenLinks moeten er radicale keuzes worden gemaakt om de woningnood op te lossen en de A10-West als woonwijk dient daarvoor als 'perfecte kandidaat'.

De snelweg zou momenteel voornamelijk als doorgaande weg naar een andere bestemming worden gebruikt, en die functie kan 'prima worden overgenomen door de combinatie A5-A9', zo stelt de partij. 

Volgens de Amsterdamse fractievoorzitter Zeeger Ernsting moet er meer binnen de stadsgrenzen worden gebouwd. 'Bovendien wordt door juist hier te bouwen een oneigenlijke scheidslijn opgeheven en wordt de stad hier eindelijk één geheel.'

Meer groen en minder luchtvervuiling

In het persbericht valt te lezen dat GroenLinks in plaats van de snelweg 'betaalbare woningen, maatschappelijke voorzieningen, nieuw groen en een bescheiden stadsstraat' wil. De politieke partij haalt daarnaast luchtvervuiling en geluidsoverlast aan als redenen om het asfalt weg te halen.

Vandaag dient de partij een voorstel in om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de plek van de A10-West als toekomstige woonwijk te gebruiken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938