Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vandaag eerste dag met lente-temperaturen

20 februari 2021, 09.58 uur · Door Redactie

Evenveel zon, maar 16 tot 20 graden warmer dan vorige week zaterdag. Met zo'n 15 a 16 graden worden vandaag voor het eerst dit jaar lente-temperaturen bereikt.

Pixabay

Uit de wind en in de zon is het warm genoeg om lekker buiten te zitten. Vanaf vandaag krijgen we een hele serie lenteachtige dagen met op grote schaal 15 graden of meer en zullen ook warmterecords sneuvelen, meldt weeronline

Het wordt een vrij zonnige en droge dag en daarmee lijkt het weer sterk op dat van vorige week zaterdag. Ook toen scheen de zon volop, maar vroor het op grote schaal door een koude oostenwind. De temperatuur stijgt in Amsterdam vandaag naar zo'n 15 graden en daarmee is het 16 tot 20 graden warmer dan een week geleden.

De lenteachtige temperaturen danken we aan een zuidenwind en die kan ook Saharastof met zich meebrengen. Hierdoor kan de laagstaande zon gepaard gaan met extra warme kleuren. Naar verwachting blijft het tot en met donderdag uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar en daarbij zullen waarschijnlijk ook datum-warmterecords worden gebroken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938