Stad

NL
V

Tweetal gepakt wegens seksuele uitbuiting Oost-Europese vrouwen

2 maart 2021, 16.57 uur · Door Redactie

De politie heeft vandaag in Amsterdam en Amstelveen twee Roemenen aangehouden in een onderzoek naar mensenhandel. Ze worden ervan verdacht dat zij vrouwen uit Oost- en Zuid-Europa in Nederland seksueel hebben uitgebuit.

Het onderzoek richt zich specifiek op de uitbuiting van kwetsbare buitenlandse vrouwen. Het vermoeden is dat vrouwen in de prostitutie aan het werk zijn gezet en dat zij een groot deel van hun inkomsten aan de mannen moesten afdragen. Hoeveel slachtoffers de mannen van 29 en 40 jaar hebben gemaakt, wordt nog onderzocht.

Gedurende het onderzoek ontstond het vermoeden dat de verdachten niet als individu werkten, maar dat zij onderdeel zijn van een crimineel netwerk dat in heel Nederland opereert. “We hopen dat mensen zich realiseren dat je als gebruiker van illegale prostitutie ook kan bijdragen aan georganiseerde mensenhandel en de uitbuiting van kwetsbare vrouwen”, aldus de coördinator van het onderzoeksteam.

De politie is op vier locaties in Amsterdam en Amstelveen naar binnen gegaan. Op drie van die locaties zijn doorzoekingen gedaan. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938