Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Davy Klaassen vond het niet echt spannend tegen Heerenveen: 'Fans in de Kuip zou leuk zijn'

4 maart 2021, 07.15 uur · Aangepast 4 maart 2021, 07.33 uur · Door Redactie

Ajax heeft zich gisteravond zonder moeite geplaatst voor de KNVB Bekerfinale tegen Vitesse. Het thuisspelende Heerenveen kon niet op tegen het veel sterkere Ajax. Volgens doelpuntenmaker Davy Klaassen voelde het niet als een halve finale. "Ik denk dat er de hele wedstrijd niet echt spanning is geweest."

AT5 / Jarno Grob

Ajax begon de wedstrijd al sterk en met veel overtuiging waardoor de Friezen vrij snel hun meerdere moesten bekennen. Klaassen kon de eerste goal al na 19 minuten inkoppen. "We hebben het er makkelijk uit laten zien", stelt hij. "Ik ben ervan overtuigd dat als wij ons eigen ding doen, dan kan Heerenveen zo goed spelen als ze willen, maar dan winnen wij." Ajax won dan ook vrijwel probleemloos met 0-3.

Ouwehoeren

De Amsterdammers hadden twee oude bekenden tegenover zich: oud-Ajacieden Siem de Jong en Lasse Schöne begonnen in de basis bij Heerenveen. "Was leuk om die gasten te zien, net nog na de wedstrijd beetje ouwehoeren met ze", vertelt Klaassen lachend.

Door de overwinning van 0-3 gisteravond heeft Ajax zich geplaatst voor de KNVB Bekerfinale op 18 april in de Kuip. "Ja mooi, ik hoop dat er tegen die tijd wat fans bij mogen zijn, dat zou helemaal speciaal zijn."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938