Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden mensen aanwezig bij stille tocht voor overleden Stephany Leonora: "Dit is het afscheid dat ze verdient"

9 maart 2021, 18.56 uur · Aangepast 9 maart 2021, 20.55 uur · Door Redactie

Maandag werd er een stille tocht gehouden voor de 33-jarige Stephany Leonora, die op 19 februari door een ongeval om het leven kwam. De Amsterdamse kwam tijdens een zakenreis in Ghana, samen met een vriend en vriendin, frontaal in botsing met een vrachtwagen. Alle drie overleefden ze de klap niet. "Stephany hield van mensen en mensen hielden van haar."

"Het is heel triest en droevig wat Stephany is overkomen", zegt een aanwezige, "Dit had ze niet verdiend." Stephany was een bekende interieurstylist in de stad. Dat mensen haar graag zagen, bleek uit het aantal mensen die kwamen opdagen bij de stille tocht. Honderden mensen kwamen afscheid nemen en hun steun betuigen, allemaal zwart gekleed en met een rode roos, kaars of ballonnen in de hand. "Het afscheid was hetzelfde als hoe Stephany was: prachtig, zacht en liefdevol", laat een vriendin weten.

De vader van Stephany, Ruben Leonora, vertelt dat Stephany heel veel mensen kende en dat niet iedereen naar de crematie kan komen door corona. Toch wilde Stephany's drie zussen en hij graag anderen de gelegenheid geven om afscheid te nemen. "Dit is hoe zij het zou hebben gewild. Dit is haar stijl."

Vooral Stephany's vrolijkheid en aanstekende lach wordt veel benoemd tijdens de herdenking. "Ze was het zonnetje en ze lachte altijd", zeggen vrienden, "Ze hield van mensen en mensen hielden van haar."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938