Start van hoofdcontent

Stad

nl

Storm Evert trekt over de stad, tientallen schademeldingen

11 maart 2021, 12.16 uur · Aangepast 11 maart 2021, 23.37 uur · Door Redactie

De zuidwesterstorm, genaamd Evert, die vandaag door het land raast zorgt voor veel schade in de stad. Zo is er op de Herengracht een boom op drie auto's gevallen en viel een grote boom tegen een gebouw aan. Het Amsterdamse Bos adviseert mensen die op pad willen gaan voorzichtig te zijn.

AT5

Voor mensen die ondanks code geel, toch graag een ommetje maken in het bos, doet Amsterdamse Bos een waarschuwing uit. "Als gevolg van zware windstoten kunnen loshangende takken uit de bomen vallen. En bomen die niet stevig met hun wortels verankerd in de grond staan, kunnen door de wind omvallen."

"Het regent momenteel meldingen", vertelt een brandweerwoordvoerder. "Het varieert van meldingen van afgewaaide dakpannen tot omgewaaide bomen en verkeersborden."

Omgevallen bomen

Aan de Herengracht zorgde een boom voor flinke schade aan drie auto's. Daar zijn ze nu bezig om de boom te verwijderen en te versnipperen.

AT5

Vlakbij het Westerpark, aan de Rombout Hogerbeetsstraat, is een grote boom tegen een pand aan gevallen. Daar valt de schade gelukkig mee.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938