Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Drie woningen gesloten na vondst wietplantages

12 maart 2021, 14.30 uur · Door Redactie

In twee woningen aan de Rijnlandlaan in Nieuw-West en één woning aan de Solitudolaan in Overamstel zijn wietplantages opgerold. Alle drie de woningen zijn, op grond van overtreding van de Opiumwet, voor drie maanden gesloten.

In de twee woningen aan de Rijnlandlaan in Nieuw-West werden hennepplanten en meerdere warmtelampen gevonden. De energie werd illegaal afgetapt en de panden waren onbewoond.

De wietplantage in de woning aan de Solitudolaan werd ontdekt na meldingen van omwonenden. Zij roken een henneplucht en lichtten de politie in. Zij vonden vervolgens de plantage, meerdere warmptelampen, ventilatoren en koolstoffilters aan. Ook hier werd de energie illegaal afgetapt.

Volgens de gemeente kan de aanwezigheid van een hennepplantage leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast, brandgevaar, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van de woningen op criminele activiteiten. Het open blijven van de woningen levert dan ook een ernstig gevaar op voor de openbare orde. De panden worden daarom voor drie maanden gesloten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938