Start van hoofdcontent

Stad

nl

Klimaatdemonstratie in het Westerpark: "De vervuilers moeten gaan betalen"

14 maart 2021, 20.59 uur · Aangepast 15 maart 2021, 13.21 uur · Door Redactie

Om precies 15.00 uur ging er een ‘klimaatalarm’ af in het Westerpark. Een minuut lang maakten demonstranten lawaai met trommels, bellen en hun stem. Amsterdammers kwamen bijeen in het Westerpark voor een "eerlijker en daadkrachtig klimaatbeleid".

In het Westerpark kwamen ook zo'n 500 mensen bijeen. Op de grond waren stippen aangebracht zodat de demonstranten voldoende afstand hielden. Ook liepen er mensen van de organisatie rond die toezagen op het naleven van de coronaregels.  De Klimaatcrisis Coalitie hield vandaag in meer dan veertig gemeenten manifestaties waarbij zij hun ‘Klimaatalarm’ willen luiden. 

Quote

"Nederland zou op planten moeten draaien"

Demonstrant

Twee kinderen die zijn afgekomen op de demonstratie zijn bezorgd over de toekomst. "Ik vind het slecht gaan, omdat er in Nederland te veel vervuilende auto's zijn." Ook waren er groen geverfde vrouwen op het protest aanwezig die vinden dat Nederland te veel op "zuivel" draait. 

Een andere demonstrant wil vooral benadrukken dat het huidige klimaat beleid gevolgen heeft voor te toekomst. "We moeten doorhebben, dat alles wat we doen een consequenties heeft voor het klimaat."

Dromen

"Het is jammer dat niet het hele park vol kan staan met mensen", vertelt een man. "Ik hoop dat de boodschap toch overkomt", vervolgt hij. "Mijn grootste droom is dat alle auto's, vervangen kunnen worden door elektrische auto", vertelt een kind. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938