Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Fractievoorzitter Partij voor de Dieren niet naar Den Haag: "Exact wat ik dacht"

17 maart 2021, 23.24 uur · Aangepast 17 maart 2021, 23.34 uur · Door Redactie

Johnas van Lammeren, de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Amsterdamse gemeenteraad,  staat op de tiende plek van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Hij zou dolgraag naar Den Haag gaan, maar is realistisch genoeg om te weten dat dat niet gebeuren. Blij is hij wel met de zes zetels voor zijn partij in de eerste exit polls. 

Van Lammeren heeft zich met een flinke gin-tonic voor de tv geïnstalleerd. ZIjn partijgenoten uit Amsterdam en Den Haag kijken vanaf twee laptops mee. Van Lammeren zou de Partij voor de Dieren graag in Den Haag vertegenwoordigen, maar weet dat dat met plek tien op de lijst niet gaat gebeuren. "Ik denk dat wij landelijk op zes zetels eindigen. Ik hoop zeven."

Van Lammeren valt zowat van de bank als D66 in de eerste exit poll op 27 zetels staat. Maar hij zit weer rustig als zijn partij aan de beurt is. Zes zetels, eentje meer dan nu in de Tweede Kamer. "Dat is exact wat ik dacht." De gin-tonic is bijna op. "Als politicus is dit natuurlijk een fantastische avond. Mooi om mee te maken. Maar wel een beetje saai zo. Dit is het leven van een politicus. Alleen maar glamour. Cheers."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938