Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax elf punten los van PSV na makkelijke overwinning op ADO

21 maart 2021, 21.52 uur
Door Redactie · Foto: Jarno Grob/AT5

Ajax heeft vanavond in de Johan Cruijff Arena zonder moeite met 5-0 gewonnen van ADO Den Haag. De Amsterdammers kregen weinig weerstand van de Hagenezen, bij rust stond het al 4-0 voor Ajax. 

De ploeg van Erik ten Hag begon de wedstrijd met de wetenschap dat nummer twee PSV weer geen topwedstrijd winnend kon afsluiten. Eerder die middag verloren ze met 2-0 van AZ, die de tweede plaats nu deelt met de Eindhovenaren, beide staan op 55 punten.

De eerste helft was een eenzijdig verhaal met Ajax die als een stel hongerige hyena's rond de zestienmeter van ADO hingen. Devyne Rensch zorgde met zijn eerste competitiegoal voor de 1-0 van de wedstrijd. Den Haag leverde de bal zomaar in bij Neres, daarna kon de rechtsback keihard binnenschieten. De 2-0 kwam even later van de schoen van Brian Brobbey. Na een mooie combinatie tussen Gravenberch en Klaassen kon hij de bal keihard tegen de touwen schieten.  Edson Alvarez maakt na een half uur spelen de 3-0 na een voorzet van Tadic die werd verlengd door Martinez. Tadic zorgde ervoor dat Ajax met 4-0 de ging rusten. 

Besmettingen

Sébastien Haller en Jurrien Timber ontbraken in de selectie voor het duel met de Hagenezen. De spelers werden positief getest op corona. Timber was er afgelopen donderdag tegen Young Boys ook al niet bij. Brian Brobbey, de laatste weken zo succelvol als invaller, mocht het vandaag vanaf de aftrap proberen.  Ook Antony zat niet bij de selectie, de reden daarvan is onbekend. 

Tweede helft

Tadic keerde na de thee niet meer terug op het veld, Daley Blind kreeg de aanvoerdersband om zijn arm, Idrissi verving de Serviër. Davy Klaassen maakte met zijn hoofd de 5-0 van de wedstrijd. De middenvelder zette de aanval zelf op door Neres weg te sturen, de voorzet van de Braziliaan was precies op maat zodat Klaassen kon binnenkoppen. Even later kregen Traoré, Labyad en  Schuurs ook nog een kans van de trainer, zij kwamen erin voor Brobbey, Klaassen en Alvarez. Vanaf dat moment was het over met de scoringsdrift van Ajax. De Amsterdammers kende een probleemloze avond tegen ADO Den Haag.

Tien punten

Ajax heeft nog acht wedstrijden te spelen in de competitie. De Amsterdammers hebben nog tien punten nodig om voor de 35ste keer kampioen van Nedeland te worden, dat zijn drie winstpartijen en een gelijkspel. Mocht Ajax deze positieve reeks doorzetten, is het mogelijk dat de ploeg van Erik ten Hag thuis tegen AZ op 24 april de schaal omhoog kan tillen. 

Aankomend weekend lig de eredivisie even stil in verband met interlandvoetbal. Op zondag 4 april gaat de competitie verder voor Ajax, dan staat de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938