Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nachtelijke heiwerkzaamheden zorgen voor boze reacties: "Het is godbetert Pasen!"

5 april 2021, 08.59 uur · Aangepast 5 april 2021, 10.34 uur · Door Redactie

De politie en gemeente werden vannacht platgebeld door bewoners die het geluid van hei-werkzaamheden hoorden. Het aanhoudende geluid van zware bouwwerkzaamheden zou uit het Westelijk Havengebied komen, maar was in de hele stad te horen. De gemeente laat in een reactie weten niet goed gecommuniceerd te hebben en begrip te hebben voor de verontwaardigde reacties.

FaceMePls via Flickr

"Zelfs op zondagnacht 02.20 uur zijn ze nog aan het rammen. Het is godbetert Pasen", schreef een Amsterdammer aan de AT5 mail, waar veel tips zijn binnengekomen over de geluidsoverlast. Volgens een omwonende zou het geluid pas rond 05.00 uur 's ochtends zijn gestopt.

'Helaas de nodige hinder'

De politie werd vannacht platgebeld vertelt een woordvoerder, maar 'dit is toch echt een zaak van de gemeente', stelt ze. De gemeente laat in een reactie weten dat de reden van de werkzaamheden de nieuwe spooronderdoorgang is bij de Contactweg en Nieuwe Hemweg. "In de nacht van 4 op 5 april hebben daarvoor ook heiwerkzaamheden plaatsgevonden, waarvan bewoners in verschillende delen van de stad helaas de nodige hinder hebben ondervonden."

Waarom de werkzaamheden 's nachts moesten plaatsvinden stelt de gemeente: "De reden dat de (hei)werkzaamheden aaneengesloten en ’s nachts hebben plaatsgevonden, is dat de onderbrekingen van het spoor zo kort mogelijk dienen te zijn."

Begrip voor verontwaardigde reacties

De gemeente begrijpt de reacties van bewoners wel. "Hoewel de benodigde vergunningen en ontheffingen zijn afgegeven voor de nachtelijke werkzaamheden, hebben bewoners in verschillende delen van de stad hier overlast van gehad. Hierover is vanuit de gemeente ook onvoldoende vooraf gecommuniceerd en we begrijpen goed dat bewoners hier verontwaardigd over zijn."

Volgens de gemeente zijn de werkzaamheden inmiddels afgerond, maar tot 12.30 uur zullen er nog damwanden worden geplaatst. "Ook dit kan nog geluidsoverlast en trillingen met zich meebrengen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938