Stad

NL
V

KNVB en gemeente hopen op 12.000 fans bij EK-wedstrijden in Johan Cruijff Arena

7 april 2021, 13.25 uur · Door Redactie

Tijdens de Europese Kampioenschappen aanstaande zomer kunnen tenminste 12.000 mensen de wedstrijd live meemaken in de Johan Cruijff Arena. Deze ambitie hebben de KNVB, het kabinet en de gemeente uitgesproken. Als de ontwikkelingen rondom het coronavirus positief uitpakken, kunnen dit er ook meer worden. Maar het kunnen er ook minder worden als de situatie daarom vraagt.

Oranjesupporters bij Johan Cruijff Arena bij testevenement

Twaalf steden stellen hun stadion ter beschikking voor het EK, en zij moesten uiterlijk vandaag plannen indienen om het publiek toe te kunnen laten. In juni staan in de Johan Cruijff Arena vier EK-wedstrijden op de planning. "Heel bijzonder dat we als echte voetbalstad onderdeel zijn van dit unieke toernooi", aldus burgemeester Halsema. "Dit is voor heel veel fans iets om naar uit te kijken. Met elkaar maken we er een veilig, verantwoord en goed georganiseerd toernooi van."

De gemeente, het kabinet en de KNVB willen dat het stadion voor ten minste een kwart bezet wordt door publiek. "We beseffen dat het coronavirus onvoorspelbaar is en er geen garanties zijn", vertelt toernooidirecteur Gijs de Jong. "We blijven echter goede hoop houden dat de situatie in juni zodanig verbeterd is, dat er zelfs meer toeschouwers bij kunnen zijn.”

Fans die naar een wedstrijd willen komen, moeten dan voldoen aan de dan geldende veiligheidsprotocollen en kunnen pas naar binnen als zij een negatief testresultaat hebben overlegd.

Fieldlab-experimenten

Momenteel worden er verschillende Fieldlab-experimenten uitgevoerd, zoals onlangs nog in de Ziggo Dome. Afhankelijk van deze experimenten en 'de verwachte epidemiologische situatie in juni' kijken de KNVB, het ministerie van Volksgezondheid en de gemeente of het aantal toeschouwers nog opgeschaald kan worden.

De eerste wedstrijd van de Euro 2020 wordt gespeeld op 11 juni in Rome. De andere speelsteden zijn Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München en St. Petersburg. De (halve) finales worden op 6, 7 en 11 juli gespeeld in Londen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938