Start van hoofdcontent

Stad

nl

Borchland maakt na 41 jaar plaats voor nieuwe stadswijk: "Trots en weemoed"

9 april 2021, 07.00 uur · Aangepast 9 april 2021, 14.28 uur · Door Redactie

André Hazes speelde er na sluitingstijd een nachtelijk potje tennis. Johan Cruijff ontketende er zijn 'fluwelen revolutie'. Sport- en evenemententerrein Borchland, in Zuidoost is een iconische plek. En daar komt deze zomer na 41 jaar een einde aan. Directeur Roy Blom is trots op wat hij er in al die jaren met zijn vader heeft neergezet. 

AT5

41 jaar geleden begon de vader van Roy Blom Borchland. Een terrein met binnen en buitentennis, squash, bowling en evenementen. Daar kwam dertig jaar geleden golfclub Amstelborgh bij. "Ik denk dat menig Amsterdammer hier een potje heeft leren golfen, en daarna is uitgevlogen over de hele wereld", vertelt Blom. Alles heeft hij meegemaakt. Van totaal uit de hand gelopen dancefeesten, tot uren lange wachtrij voor een tijdelijke outlet van een lingerie-merk.

Quote

"Ik denk dat menig Amsterdammer hier heeft leren golfen"

roy blom, directeur borchland

Aan al die mooie verhalen komt nu een eind. "Ik wist al vanaf het begin dat er hier uiteindelijk woningbouw zou komen, maar het heeft toch nog veertig jaar geduurd." De gemeente Ouder Amstel gaat hier samen met partijen als VolkerWessels en Ajax bouwen aan De Nieuwe Kern, een gebied met 4500 woningen rond een stadspark zo groot als het Vondelpark. Maar ook een uitbreiding van De Toekomst staat op het programma. 

Nog drie maanden en dan is het definitief. Blom hoopt er ondanks corona nog een feestje van te kunnen maken. "We organiseren nog een squashtoernooi voor de leden, en ook een golftoernooi, en hopelijk daarna een mooi diner. Dan gaan we rustig afbouwen. En op 2 januari ga ik aan de toekomst denken. Het zou me niks verbazen als ik hier in Zuidoost opnieuw met mooie horeca aan de slag ga."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938