Start van hoofdcontent

Stad

nl

Automobilist (21) sleurt agente mee en rijdt op haar in: 240 uur taakstraf

24 april 2021, 20.09 uur · Aangepast 24 april 2021, 23.51 uur
Door Redactie · Foto: Google Streetview

Een 21-jarige automobilist heeft in de zomer van vorig jaar in Nieuw-West een agente met de deur van een auto aangereden en meegesleurd. Daarna reed hij op haar in. Hij is deze week veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur.

De agente zag samen met een collega een bestuurder van een auto slingerend rijden. De twee waren niet aan het werk, maar besloten hem te volgen. Bij het tankstation aan de Ookmeerweg stapte hij uit, hij was onvast ter been en ze besloten hem aan te spreken toen hij terug naar de auto liep.

Andere auto

De man ging na het aanspreken op de passagiersstoel van de auto zitten. Daarna stapte hij uit en opende hij de bestuurdersdeur van de auto die daarnaast geparkeerd stond. De agente trok de deur aan de passagierszijde open en riep "politie", waarna de man haar aankeek. Toch reed hij hard naar achteren, terwijl de deur nog open stond.

De agente werd meegesleurd en viel. Het portier zwaaide over haar heen. Daarna reed hij weer vooruit, in haar richting. Ze kon net op tijd wegspringen. Wel had ze pijn aan haar heupen, schouder en nek en blauwe plekken op haar knieën en een bult op haar enkel. Ook denkt ze nog vaak terug aan de situatie en heeft ze er dromen over. Ze verklaarde dat het wat met haar motivatie voor werk heeft gedaan en dat ze professionele hulp heeft gezocht.

Paniek

De man verklaarde dat hij niet heeft gemerkt dat het portier werd opengetrokken. Ook zei hij dat hij in paniek raakte toen hij zag dat de vrouw was gevallen. Hij stelde dat hij haar juist heeft ontweken toen hij rechtdoor reed. 

Volgens de rechtbank is hij niet schuldig aan poging tot doodslag, maar wel aan poging tot zware mishandeling. Dat hij niet zou hebben geweten dat het portier open werd getrokken is ongeloofwaardig, omdat de agente "politie" heeft geroepen. 

Jong

Er werd echter geen celstraf opgelegd. Als redenen noemt de rechtbank de relatief jonge leeftijd van de automobilist en zijn "beperkte" strafblad. Ook zou het niet vastgesteld zijn dat hij expres op de agente inreed, hij zou in paniek zijn weggereden.

Hij moet de agente 600 euro schadevergoeding betalen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938