Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Terrassen Leidseplein blijven zondag dicht vanwege mogelijk kampioenschap Ajax

30 april 2021, 19.38 uur · Aangepast 30 april 2021, 20.49 uur · Door Maaike Polder

De terrassen zijn pas net weer open, maar op het Leidseplein gaan ze zondag alweer dicht. Ajax heeft dan genoeg aan een punt tegen FC Emmen om de titel te pakken. Er wordt verwacht dat Ajax-supporters naar het Leidseplein komen om dit te vieren. "Er vliegen hier wel eens tafels door de lucht."

De ondernemingsvereniging BIZ Leidsebuurt heeft samen met de politie en alle cafés op het Leidseplein unaniem besloten de terrassen zondag dicht te houden. "Ik denk dat het een wijze beslissing is", vertelt de eigenaar van café 20-22 Luminaa. "Het feestje moet wel een feestje zijn en iedereen aan tafeltjes vasthouden en de maatregelen hanteren wordt erg lastig."

De cafés rondom het Leidseplein mogen zelf beslissen of ze open blijven. Lewis van Breda is mede-eigenaar van Café Weber & LUX op de Marnixstraat en heeft zijn keuze nog niet gemaakt. "We zijn aan het twijfelen omdat we net buiten het Leidseplein vallen. Het is onze eerste zondag dat we weer open zijn. Het wordt zonnig en we willen gewoon wat verdienen en onze vaste gasten verwelkomen. Maar we willen ook niet dat ons terras naar de klote gaat."

Café Eijlders op de Korte Leidsedwarsstraat blijft zondag ook dicht. Eigenaar Pat Diericks: "Het is voor de goede zaak. Ajax wordt kampioen. Dat is mooi toch?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938