Stad

NL
V

Kale en Kokkie zijn trots op het seizoen van Ajax: "Alleen Europees had beter gekund"

3 mei 2021, 21.00 uur
Door Redactie · Foto: AT5

Een week geleden was het al een beetje feest toen Ajax officieus kampioen werd tegen AZ, maar nu het officieel is, na de 4-0 overwinning op FC Emmen gisteren, zijn alle remmen los. Ajaxfans Kale en Kokkie zijn enorm trots op wat hun club dit seizoen gepresteerd heeft door de dubbel te pakken. Bij sportpark De Toekomst wijzen ze de meest waardevolle speler van het seizoen aan, hebben het over de laatste transferperikelen en kijken ook vooruit naar het volgende seizoen.

"Ik vond het geen hoogstaande wedstrijd tegen Emmen", zegt Kale die de kampioenswedstrijd met een paar vrienden en een paar kratten pils bekeek. Ondanks dat heeft hij zich toch best vermaakt gisteren. "Die twee voorzetten van Tadic waren echt fantastisch, die tegendraadse kopbal van Rensch en de vierde goal van Klaassen waren geweldig."

Bewogen seizoen

Kokkie keek de wedstrijd gisteren vanuit het kantoor van zijn restaurant. De terrassen zijn weer open, dus hij was hard aan het werk, maar had tussendoor uiteraard tijd om zijn club in de gaten te houden. "Ik liep van het terras naar de keuken, van de keuken naar mijn kantoor en toen alles lekker ging ben ik lekker op kantoor gebleven."

De fans staan met een voldaan gevoel bij het sportcomplex van hun club terug te blikken op een bewogen seizoen. Onana nam een verkeerde pil, Haller werd niet aangevinkt voor de Europa League en Daley Blind kon het seizoen door een zware blessure niet afmaken. "Ik ben ervan overtuigd dat als je Blind aan boord had gehouden en je had Haller gewoon keurig netjes aangevinkt, dan waren we een stuk verder gekomen in Europa", zegt Kale.

"Het was Europees gewoon het seizoen van net niet", zegt Kokkie. "Zowel in de Champions League en de Europa League ben je steeds met een onbevredigend gevoel uitgeschakeld, het had niet gehoeven."

Quote

Wat hij daar allemaal flikt doet hij bij Ajax niet hoor, denk je dat Tadic, Blind en Klaassen dat toestaan?

kokkie over gerucht berghuis naar ajax

Tot slot gaan de mannen ook nog even in op het gerucht dat Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis naar Ajax zou komen. De international, die aanstaande zondag tijdens de Klassieker geschorst is, zou zijn beste tijd hebben gehad in Rotterdam en voor 'een prikkie' opgehaald kunnen worden. "Er wordt om gelachen, maar het is geen geintje. Was het maar een geintje", zegt Kokkie.

"Het blijft een raar verhaal, maar als jij een international kan kopen voor vier miljoen, speelt hij een paar jaar voor Ajax en kan je hem voor meer doorverkopen", zegt Kale. "Wat hij daar allemaal flikt doet hij niet bij Ajax. Denk je dat Tadic, Blind en Klaassen dat toestaan?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938