Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Darryl Amankwah uit Zuidoost ontvangt eerste kinderperskaart

6 mei 2021, 10.02 uur · Aangepast 6 mei 2021, 13.20 uur · Door Redactie

De 14-jarige Darryl Amankwah uit Amsterdam Zuidoost ontvangt als eerste een officiële kinderperskaart. De kinderperskaart wordt uitgegeven door stichting Childpress en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) om kinderen meer te betrekken bij de journalistiek.

Al drie jaar lang stelt Amankwah kritische vragen als journalist over zijn favoriete themas van kinderrechten, discriminatie en klimaat. Zo sprak hij al met Elsa van de Loo van partij NIDA tijdens de tweede kamer verkiezingen en sprak hij met prinses Laurentien tijdens een conferentie over kinderrechten in Kroatië. 

Amankwah krijgt vanavond om 17.00 de kinderperskaart uitgereikt en is er ontzettend blij mee. “Ik kan er veel mee. Ik kan nu naar persconferenties, tribunes en festivals, en sowieso mag ik altijd mensen buiten interviewen.”, vertelt hij. "Ik wil vooral de stem van kinderen laten horen in de media, en dat is hartstikke mooi om te doen."

Ambitieus

Amankwah is ook ambitieus. “Eigenlijk zou ik graag een talkshow willen hosten." vertelt hij enthousiast aan NH Radio. "Dus voor iedereen die luistert: mocht er iemand tussen zitten in de media of die ik kan interviewen, dan kan je me gewoon een berichtje sturen op mijn Insta!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938