Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiebonden staken niet tijdens Feyenoord-Ajax, Klassieker gaat door

9 mei 2021, 11.34 uur · Aangepast 9 mei 2021, 12.38 uur · Door Redactie

De politiebonden gaan vanmiddag niet staken tijdens de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Dat betekent dat de Klassieker gewoon door gaat.

Voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp laat weten dat het kabinet heeft toegezegd de cao-onderhandelingen weer voort te zetten. Hierdoor is er voor de politiebond geen reden meer voor een staking.

Eerder vandaag zei hoofdcommissaris Fred Westerbeke van de Politie Eenheid Rotterdam dat de Klassieker zou worden afgelast, als de politiebonden vanmiddag zouden staken. De gemeente Rotterdam had vanmorgen een kort geding aangespannen om deze politiestaking rond de Klassieker in De Kuip te voorkomen. 

'Werk niet op waarde geschat'

De politiebonden dreigden met een staking, omdat het "werk de politiemensen aan de lippen staat". Volgens de politiebonden wordt het werk van agenten niet op waarde geschat en wordt hun loyaliteit misbruikt "als het de bestuurders en overheid uitkomt".

De aankondiging van de staking kwam nadat er confrontaties waren met hooligans in Rotterdam en coronademonstranten in Barneveld. Agenten werden toen onder meer bekogeld met onder andere vuurwerk en flessen.

Vlak voor het kort geding werd er nog onderhandeld met de politiebonden, maar dat leverde op dat moment niets op. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord start om 14.30 uur in de Kuip.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938