Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Straten op bezoek bij het allerkleinste wielermuseum van de wereld

12 mei 2021, 21.00 uur · Aangepast 18 mei 2021, 12.52 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we in de Lange Leidsedwarsstraat.

Bij de Lange Leidsedwarsstraat zullen veel mensen denken aan uitgaansdrukte en eettentjes. Maar dat juist deze straat een heel sportief karakter heeft is een grote verrassing. 

Bij Gordon bezoeken we het kleinste wielermuseum van de wereld. Vol trots laat hij zijn pronkstukken zien die hij op veilingsites op de kop heeft getikt. In het kamertje van krap 5m2 is de wielergeschiedenis en het zweet van Tom Dumoulin te ruiken. Maar de wielrenattributen zijn niet het meest bijzondere dat Gordon op Marktplaats vond. 

Iets verderop in de straat woont Frank die aan ultralopen doet. Dit is hardlopen over een langere afstand dan een marathon. Frank draait zijn hand niet om voor een sprintje naar Rotterdam-Zuid (60km).

De vrolijke Roon en zijn Angela pakken zowel de fiets als de benenwagen voor hun deelname aan pelgrimstochten. Bij hun zit de uitdaging niet in snelheid of afstand maar in het krijgen van nieuwe inzichten. Angela vertelt wat het haar heeft gebracht.

De Straten van Amsterdam is ook op  YouTube  te vinden. Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen? Mail dan naar [email protected]