Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie: "Antisemitisme niet het meest aannemelijke scenario van overval woning Zahavi"

10 mei 2021, 15.19 uur · Aangepast 10 mei 2021, 16.14 uur
Door Redactie · Foto: Inter Visual Studio

De politie zegt niet uit te gaan van een antisemitisch motief van de gewapende overval op het huis van PSV-spits Eran Zahavi in Buitenveldert. Eerder vandaag vroeg de VVD Amsterdam nog of er aanwijzingen waren die duiden op antisemitische motieven, omdat het gerucht ging dat de haren van de vrouw van Zahavi zouden zijn afgeknipt tijdens de overval. Of dat ook zo is wilde de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen, maar volgens Jelmer Geerds van de politie is antisemitisme niet het meest aannemelijke scenario.

AT5

"Wat precies het motief is geweest onderzoeken we. Het onderzoek is nog in het begin stadium. Op dit moment houden we alle scenario's open,  maar die van antisemitisme is niet het meest aannemelijke scenario. We willen het nog niet helemaal uitsluiten, maar wij denken eerder aan andere motieven", aldus Geerds

De politie baseert dat op het feit dat er waardevolle spullen en ook geld is weggenomen:"Dat is in ieder geval een aanwijzing dat dat wellicht een motief zou zijn geweest". Of het haar van de vrouw is afgeknipt, kan de politie niet ontkennen of bevestigen. 

Er is beeldmateriaal van de overval, maar de politie zegt nog graag meer beeldmateriaal in te zien. Wie tips heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Ook is de politie op zoek naar camera- of dashcambeelden van buurtbewoners. 

Traumatisch

De overval op de woning in Buitenveldert vond gistermiddag plaats, even na 14.30 uur. Er stond een man met een postbezorgersjas voor de deur en toen de vrouw van Zahavi open deed, werd ze direct door de man tegen de muur gedrukt. Achter hem kwam een tweede man met vuurwapen in zijn hand binnen.

"Het is een zeer heftige woningoveral , de slachtoffers zijn vastgebonden, hebben tape om hun mond gekregen, een vuurwapen is erbij getoond, dus dat is echt voor hen zeer heftig en traumatisch geweest", aldus een woordvoerder van de politie. Het gezin wordt ondersteund door slachtofferhulp. 

Nadat ze de vrouw en kinderen hadden vastgebonden, gingen de twee op zoek naar waardevolle spullen en halen ze de woning overhoop. Ze gingen er uiteindelijke vandoor met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld en lieten de vrouw en de vier kinderen hulpeloos achter. Het stel heeft drie kinderen, er was nog een vierde kind in de woning aanwezig.

Niemand raakte gewond, maar volgens de politie is de overval voor alle betrokkenen erg heftig en traumatisch geweest. "Er is slachtofferhulp ingeschakeld om het gezin te ondersteunen", laat de politie weten.

Signalement

De politie heeft een signalement van de twee verdachten gedeeld. Een van de overvallers heeft een donkere huidskleur, was ongeschoren en rond de twintig jaar oud. Hij is rond de 1.70 meter lang, droeg een postbezorger-T-shirt en een zwarte jas. De tweede overvaller heeft een witte huidskleur, droeg een lichtblauw medisch mondkapje en een groene jas met capuchon. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938