Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Mannen met messen overvallen supermarkt aan het Frederiksplein

16 mei 2021, 13.00 uur · Door Redactie

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van twee mannen die halverwege januari een supermarkt aan het Frederiksplein overvallen. Het zijn angstige momenten voor de medewerkers, de mannen willen namelijk geld uit de kluis en bedreigen het aanwezige personeel met messen. 

AT5

Op dinsdag 12 januari komt het tweetal rond 07.30 uur in de ochtend in beeld van een bewakingscamera buiten om de hoek van de supermarkt. De deuren van de winkel zijn net open, binnen zijn de medewerkers klaar voor een nieuwe werkdag. ''Eenmaal binnen halen de twee allebei een flink mes tevoorschijn. Onder bedreiging lopen de medewerkers naar de ruimte waar de kluis staat. Het lukt een van de medewerkers om in deze situatie de kluis te openen. Anderen waren, begrijpelijk, veel te nerveus en hadden trillende handen. De mannen laden hun tassen vervolgens vol met grote hoeveelheden munt- en papiergeld'', zegt Anneke de Vries van de politie Amsterdam.

Quote

"Een van de verdachten zich beklaagde omdat zijn tas zo zwaar was"

Anneke de vries, politie Amsterdam

In grote shock worden de medewerkers achtergelaten door de twee verdachten. De man met de lichtkleurige bivakmuts is na de overval te zien als hij door de Maarten Janz Kosterstraat loopt. Het trekt de muts van zijn hoofd en draagt een flink gevulde boodschappentas bij zich. ''Een getuige die het duo na de overval heeft zien lopen sjouwen met de buit verklaart dat de een van de verdachten zich beklaagde omdat zijn tas zo zwaar was. Wij willen graag weten wie deze verdachten zijn'', besluit De Vries. 

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.