Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf mensen neergestoken in De Pijp, een slachtoffer overleden

21 mei 2021, 23.59 uur · Aangepast 22 mei 2021, 12.17 uur · Door Redactie

In De Pijp zijn vrijdagavond in totaal vijf mensen neergestoken. Een van hen is overleden. De politie heeft een 29-jarige man uit Amstelveen aangehouden. Het motief is nog onduidelijk, de politie gaat niet uit van een terreuractie.

Het incident vond rond 23.15 uur plaats. Meerdere ambulances en een mobiel medisch traumateam werden opgeroepen. De vijf slachtoffers werden volgens de politie afzonderlijk en op of in de buurt van de Ferdinand Bolstraat neergestoken.

Ook de politie rukte massaal uit. Er waren leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) in de straat. Vanwege het incident werd er opgeschaald naar alarmfase 'GRIP 1', wat betekent dat er een Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure gestart is.

Er is een verdachte opgepakt, het gaat om een 29-jarige man uit Amstelveen. Een politiewoordvoerder zegt dat er niet uitgegaan wordt van een terreuractie. Wel worden alle opties nog opengehouden.

Inter Visual Studio

Bij de kruising van de Van Ostadestraat met de Tweede van de Helststraat werd een een tent van de politie geplaatst. Vermoedelijk ligt daar het lichaam van het doodgestoken slachtoffer. Volgens meerdere getuigen gaat het ook om een man. 

Trams en metro's stopten vanwege het incident niet in of rond de Ferdinand Bolstraat.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938