Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ongeloof in De Pijp na reeks steekpartijen: "Het is een verdrietige situatie"

22 mei 2021, 02.33 uur · Aangepast 22 mei 2021, 11.47 uur · Door Redactie

De verschillende steekpartijen afgelopen nacht in De Pijp hebben veel indruk gemaakt op getuigen. Bij de reeks geweldsincidenten viel een dode, de vermoedelijke dader is opgepakt door de politie. 

"Ik moet eerlijk toegeven, ik vind het een jammere situatie", vertelt een werknemer van een horecazaak in de Tweede van der Helststraat. "Het zou zomaar iemand geweest kunnen zijn die ik ken. En het is best wel dicht in de buurt gebeurd. Het is een verdrietige situatie, kan ik toegeven."

In totaal werden er vijf mensen neergestoken, één van hen overleed ter plekke. Dat gebeurde vlak voor de horecazaak in de Van der Helststraat. "Dit verwacht je niet een, twee op een normale drukke horeca-avond. Je verwacht het niet. Het is heel schokkend om zoiets mee te maken", aldus een werknemer van de zaak.

Hij heeft niet gehoord dat er tijdens de steekpartij bijvoorbeeld geroepen werd. "We waren binnen. Het moment dat we buiten stonden, was meneer al bewusteloos."

Motief onduidelijk

De steekpartijen gebeurden rond 23.30 uur in de omgeving van de Ferdinand Bolstraat op vijf verschillende plekken. De politie kon kort na de steekincidenten een 29-jarige man uit Amstelveen aanhouden. Het motief is nog onduidelijk, het onderzoeksteam zegt op dit moment niet uit te gaan van een terroristisch motief. 

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de toedracht, en roept getuigen op om zich te melden. Vier slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, over hun toestand is niets bekend gemaakt.

Reactie driehoek

De zogeheten driehoek (gemeente, politie en justitie) heeft afgelopen nacht gesproken over de steekpartijen in De Pijp. Zij betuigen hun medeleven aan de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer en wensen de gewonden een spoedig herstel. De gemeente laat weten sentimenten en eventuele onrust in De Pijp goed in de gaten te houden.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938