Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Schietpartij in Vondelpark gefilmd: "Wollah, hij is gepopt"

31 mei 2021, 13.03 uur · Aangepast 31 mei 2021, 16.49 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Een agent heeft afgelopen vrijdagavond een man in zijn been geschoten in het Vondelpark. Hij was  gewapend en luisterde niet naar de politie. Op een TikTok-video is te zien hoe de agent een rennende man in zijn been schiet. 

Dat gebeurt vlak bij een groepje mensen die daar nietsvermoedend zitten te picknicken. De 23-jarige verdachte strompelt na het schot een paar meter verder en gaat naast de picknickende mensen tegen de vlakte. 

De man die het filmpje heeft gemaakt geeft ook commentaar bij de beelden: "Wollah, hij is gepopt a drerrie's". Het is niet de eerste keer dat deze omstander schoten hoort. In maart werd hij ten onrechte opgepakt na een ramkraak, de politie schoot toen in de lucht

Inter Visual Studio / Stefan Roode

Waarschuwingsschot

Een politiewoordvoerder liet vrijdag weten dat er meerdere meldingen binnengekomen over een man die met een vuurwapen in het park liep.Toen agenten hem zagen, hebben ze volgens de woordvoerder gewaarschuwd en daarna een waarschuwingsschot gelost. Omdat hij die waarschuwingen en het schot negeerde, is er daarna gericht geschoten.

De 23-jarige Amsterdammer was buiten levensgevaar en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.  In zijn buurt is een vuurwapen gevonden. Dat wapen is ook op de video te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938