Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bestuurders nieuwe tramlijn 25 kunnen straks zelf de vele storingen verhelpen

2 juni 2021, 21.00 uur · Aangepast 2 juni 2021, 21.16 uur · Door X & Mediapartner AAN! Amstelveen

Het vervoersbedrijf GVB denkt de oplossing te hebben gevonden voor de vele technische storingen aan de nieuwe tramlijn 25, tussen Amsterdam Zuid en Amstelveen. Vooral bij het Stadshart en Westwijk was het schering en inslag.  

Marinus de Jong, van reizigersvereniging Rover, is helemaal klaar met de kinderziektes. "Het was juist de hoop dat Lijn 25 vlekkeloos zou gaan rijden", laat De Jong weten. Hij hoopt dat de vervoersregio strenger gaat toe zien op de problemen bij de nieuwe tramverbinding.

PvdA-raadslid Arnout van den Bosch in Amstelveen stelde eerder al vragen aan het bestuur van de vervoersregio over de vele verstoringen. "Het bestuur van de vervoersregio heeft aangegeven dat ze het nu een half jaar gaan aankijken. Dat half jaar is bijna voorbij, dus als het dan nog steeds is, dan zullen we in actie moeten komen. Dat is logisch", waarschuwt Van den Bosch.

"Het zit hem in de technische communicatie", legt projectmanager Ronald Van der Meer van het GVB het probleem uit: "Het heeft te maken met de communicatie tussen de nieuwe tram en de nieuwe wissels. Dat is kwetsbaar gebleken."

Problemen niet gelijk voorbij

En door die kwetsbaarheid 'praten' het voertuig en de wissels niet goed met elkaar en ontstaan er storingen. De oplossing zit hem in het plaatsen van nieuwe kastjes. "Als de tram nu niet goed communiceert met de wissel, kan de bestuurder met een sleutel en een knop handmatig de wissel bedienen."

Dat wil volgens het vervoersbedrijf niet zeggen dat de problemen nu gelijk voorbij zijn. "We zijn er nog niet! Na de zomer komt er nog een nieuwe verbetering aan. Dus het kan dat er zich nog een grote storing voordoet maar daarna moet het lukken om alleen nog goede dagen te hebben", vertelt Van der Meer.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938