Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsreporters Nieuw-West filmen voor ouderen door ouderen: "Ik kan echt mijn ei kwijt"

3 juni 2021, 13.53 uur · Aangepast 3 juni 2021, 14.51 uur · Door Redactie

Gewapend met microfoon en iPad maken senioren in Nieuw-West reportages over zaken die belangrijk zijn voor ouderen. Met het project Stadsreporters doen 12 ouderen mee, ze hebben een cursus filmen en interviewen gehad en gaan regelmatig op pad. Zoals de 93-jarige Truus die vandaag de kwaliteit van fietspaden keurt. 

Hannie filmt Truus als ze over een gevaarlijke bobbel in het fietspad rijdt - NH Nieuws

"Ik begrijp niet dat ze die putten midden op het fietspad leggen. Telkens als je er overheen rijdt met je scootmobiel wordt je helemaal door elkaar geschud", vertelt Truus Schutte van Soest vanaf haar scootmobiel tegen de camera. Haar strijd tegen de hobbels en kuilen op het fietspad staat vandaag centraal in de reportage die stadsreporter Hannie Vivas met haar maakt.  

Positieve ontwikkelingen in de buurt

Truus en Hannie doen mee aan het project Stadsreporters. Het idee erachter is dat ouderen films maken over positieve ontwikkelingen in de buurt en zo andere ouderen aansporen om zelf ook initiatieven te ontplooien. “Ze gaan reportages maken over hoe ouderen zich met de buurt verbinden. En daarmee zorgen ze voor meer verbinding en betrokkenheid in de buurt", vertelt initiatiefnemer Mirna Ligthart. "We stimuleren ouderen om dingen voor elkaar te krijgen, zoals bijvoorbeeld  een binnentuin te beginnen, of om sportactiviteiten te organiseren.”

Quote

"Ik kan echt mijn ei kwijt in deze reportage"

Truus Schutte van Soest

"De reportage van vandaag over de hobbels is echt een uitzondering", vertelt Ligthart. “In dit geval gebruiken we film als een wapen om dingen te veranderen maar ook om te laten zien dat je ook als je 93 bent nog steeds iets te vinden en bij te dragen hebt. Dit is een manier om dat te doen”, vertelt ze.

De reportage geeft Truus in ieder geval een nuttig gevoel. "Ik kan echt mijn ei kwijt", vertelt ze strijdbaar. “Met deze reportage gaan we naar het stadsdeel om te laten zien wat er allemaal moet verbeteren.” De reportages zijn online te zien en worden vertoond op verschillende bijeenkomsten in de wijk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938