Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Gerjan van den Heuvel (25) voorgedragen als nieuwe lijsttrekker ChristenUnie

4 juni 2021, 15.30 uur · Door Redactie

Gerjan van den Heuvel is voorgedragen als nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De 25-jarige is geen onbekende op het gebied van politiek. Hij begon zijn politieke carrière met een scriptie voor de Tweede Kamerfractie en werkte mee aan de campagne voor de partij. Sinds 2018 is hij onder meer commissielid in de raad en beleidsmedewerker. 

Isaac Owusu

Van den Heuvel heeft naar eigen zeggen veel zin om aan de slag te gaan: "We hebben een diverse stad met schitterende gezichten maar helaas ook nog steeds veel schrijnende kanten en uitdagingen", zo vertelt hij.

"Gelukkig kent de stad vele Amsterdammers die zich actief en gepassioneerd inzetten voor de stad, hun kerk, buurtbewoners, natuur of vluchtelingen. Ik wil samen met deze mensen aan de slag om de stad schoner, veiliger en vriendelijker te maken", vult hij aan. 

Van den Heuvel zet het werk van Don Ceder en Tjitske Kuiper voort. Ceder zit sinds de verkiezingen in de Tweede Kamer en Kuiper is na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar niet meer beschikbaar. 

De leden van de partij moeten nog wel met de voordacht van Van den Heuvel instemmen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938