Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Straten in de Verbinding in de Spaarndammerbuurt: "Ik ben helemaal verliefd op deze steen"

8 juni 2021, 21.00 uur · Aangepast 9 juni 2021, 06.25 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. In deze aflevering zijn we in de Krommeniestraat in West. 

In deze straat is namelijk het Spaarndammerhart verrezen, een kleinschalig paradijs, aldus de bewoners. Jesse en Marloes kwamen per toeval het project tegen. Het was helemaal niet het plan om hier te komen wonen, hoe bevalt het nu? 

Gus en Marcel, de architecten, komen we glunderend tegen. Na bloed, zweet en tranen zijn ze trots op de uitwerking van hun project. Marcel komt zelfs elke dag even langs om te genieten van het eindresultaat. 

Dorine is in ieder geval heel blij met de duurzame woning. De tuin was voor haar de reden om er te komen wonen. Als bonus krijgen we nog een lesje over de ontstaansgeschiedenis van Amsterdam en ontmoeten we achterbuurman Joop die dol is op speklapjes.

De Straten van Amsterdam is ook op  YouTube  te vinden. Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen? Mail dan naar [email protected]