Stad

NL
V

Extra maatregelen tegen de weer toenemende drukte in Amsterdam

9 juni 2021, 17.00 uur · Aangepast 9 juni 2021, 21.22 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Amsterdam voert een aantal extra maatregelen in nu de drukte in de stad weer toeneemt. De gemeente wil onder meer drukke straten tijdelijk afsluiten voor gemotoriseerd verkeer, optreden tegen autoslapen en beter handhaven op het water.

Drukte vorig jaar bij Park Somerlust, via AT5 Whatsapp (065119093)

Volgens de gemeente is het sinds de versoepeling van de coronamaatregelen weer een stuk drukker geworden op sommige plaatsen in de stad. "Enerzijds is dat goed nieuws, omdat dit betekent dat ondernemers eindelijk weer klanten ontvangen en omzet maken en culturele instellingen bezoekers weer van hun aanbod kunnen laten genieten. Anderzijds willen we niet terug naar de overlast en massale drukte die we voor de pandemie zagen op de Wallen en in de uitgaansgebieden."

Extra inzet

Amsterdam zet in de binnenstad extra personeel in om de drukte tegen te gaan, vooral in de weekendnachten. Zij kunnen onder meer drukke straten afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast wordt er scherper gelet op zogenoemde 'autoslapers'. Dat zijn mensen die in de avonduren rondjes rijden door de stad, op zoek naar een parkeerplaats om in de auto te kunnen overnachten. De gemeente onderzoekt of in dat soort gevallen sneller wielklemmen kunnen worden geplaatst.

Op het water wordt er intensiever gecontroleerd op vaarsnelheid en geluidsoverlast, terwijl de handhaving op illegaal vakantieverhuur wordt geintensiveerd. 

Lachgas

Burgemeester Halsema heeft tijdelijk een extra bevoegdheid om plekken aan te wijzen waar het bezit van lachgas, alcohol en geluidsapparatuur verboden is. Het moet hierbij gaan om locaties waarbij verwacht wordt dat de maatregelen op grote schaal niet zullen worden nageleefd. Onder meer in een deel van het Wallengebied moet lachgas tijdelijk worden verboden.

Het alcoholverkoopverbod blijft actief, maar wordt opgeschoven van 20.00 naar 22.00 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938