Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Straten in de Akbarstraat: "Het kan soms een rotwijk zijn maar het is wel míjn wijk"

24 juni 2021, 21.00 uur · Door Redactie

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Vandaag zijn we in de Akbarstraat, in West.

De Kolenkitbuurt heeft in de afgelopen jaren nogal wat stempels gekregen. Hoe gaat de buurt daar mee om? Dagmar was de assistent van Eberhard van der Laan toen hij in 2008 de portefeuille Wonen overnam van minister Ella Vogelaar. Toevallig had Dagmar net haar huis gekocht in deze 'Vogelaarwijk'.

Elize kan hier ook over meepraten. Zij woont  sinds 1992 in de Akbarstraat en heeft een actieve rol gehad in de omgang van de buurtbewoners met de buurt. Zelf is ze helemaal senang in de buurt en dat zien we ook in haar huis.

Maar hoe zit het dan vandaag de dag? Daar kan Iman wat over vertellen. Zij kwam drie jaar geleden uit Casablanca voor de liefde naar Nederland. Is ze ook verliefd geworden op de Akbarstraat of valt dat tegen?

De Straten van Amsterdam is ook op  YouTube  te vinden. Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen? Mail dan naar [email protected]