Start van hoofdcontent

Stad

nl

Drie gewonden bij ernstig ongeluk in Sloterdijk, bestuurder aangehouden

27 juni 2021, 08.00 uur · Aangepast 27 juni 2021, 11.02 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bij een verkeersongeval op de Basisweg in Westpoort zijn gisteravond drie gewonden gevallen. Een man en een vrouw raakten zwaargewond. De politie heeft de bestuurder van een van de voertuigen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar letsel.

Het ongeval gebeurde rond 23.45 uur op de kruising van de Basisweg en de Radarweg. Op de kruising kwamen twee auto's met elkaar in botsing. Door de enorme klap belandde een van de auto's op de zijkant in de berm. De andere auto kwam tot stilstand tegen een verkeersmast.

Een inzittende werd uit de auto geslingerd en kwam zwaargewond terecht op het wegdek. De andere inzittende raakte eveneens zwaargewond en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. De twee inzittenden van het andere voertuig konden op eigen kracht uit de auto komen, een van hen raakte gewond.

De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder van een van de auto's kwam met de schrik vrij, maar is ook voor controle overgebracht naar een ziekenhuis. Hij is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar letsel en rijden onder invloed.

De politie heeft urenlang sporenonderzoek verricht. Beide voertuigen zijn door de politie in beslag genomen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938