Start van hoofdcontent

Stad

nl

KLM doet onderzoek naar personeel dat 'oprotten' roept naar Marokkaans vliegtuig

8 juli 2021, 10.35 uur · Aangepast 8 juli 2021, 12.46 uur · Door Doron Sajet

KLM is een onderzoek gestart naar een filmpje dat op sociale media circuleert waarin platformmedewerkers op Schiphol 'oprotten' naar een vliegtuig van Royal Air Maroc schreeuwen. "Er gaat weer een volle kist met Marokkanen terug naar Marokko! Allemaal een enkeltje, oprotten!", roept een van hen, terwijl een ander juicht en danst. KLM heeft 'met afschuw kennisgenomen' van de video.

Screenshot van een van de KLM-medewerkers uit het filmpje - Twitter

Wanneer de video is opgenomen, wist een woordvoerder van KLM niet. De maatschappij vermoedt dat het filmpje recentelijk is opgenomen en op sociale media, zoals TikTok en Instagram, is gedeeld. De man die in beeld te zien is, draagt KLM-werkkleding. Wie de medewerkers zijn en of ze daadwerkelijk in dienst zijn van KLM wordt nog uitgezocht.

Het filmpje stond oorspronkelijk op TikTok en is, voorzien van anti-racistisch commentaar, meerdere keren opnieuw geüpload op andere sociale media.

AT5

Volledig statement KLM

Wij hebben met afschuw kennisgenomen van deze video en KLM verwerpt de getoonde beelden en uitspraken. Als dit inderdaad KLM-personeelsleden zijn, zullen wij uiteraard meteen passende maatregelen treffen.

Als wereldwijde luchtvaartmaatschappij waardeert KLM al haar passagiers. KLM maakt geen onderscheid op basis van leeftijd, geslacht, nationaliteit, ras, religie of levensstijl.

De video is direct doorgestuurd naar de relevante interne afdeling, waar het op dit moment met hoge prioriteit wordt onderzocht.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938