Cultuur

NL
V

Guilty Pleasure Festival volle bak weer aan het afbouwen: "Het is pijnlijk"

10 juli 2021, 17.24 uur · Aangepast 10 juli 2021, 18.28 uur · Door Frederieke Weel

Het kabinet maakte gisteren bekend dat grootschalige festivals voorlopig niet door mogen gaan. En dus zit er voor het Guilty Pleasure Festival, dat vandaag en morgen zou plaatsvinden, niets anders op dan het podium weer af te bouwen, het bier weer terug te sturen en de boxen weer af te sluiten. 

Alles stond al helemaal klaar om vandaag los te kunnen gaan op het Guilty Pleasure Festival in Zuidoost. "Gisteren was ik verbaasd, vannacht was ik verdrietig en vandaag ben ik wel een beetje tegen het boze aan", vertelt organisator Wouter Flipse. 

Volgens Flipse is het een rumoerig jaar geweest. "We hoorden nu een maand van tevoren dat het door zou gaan en het was lastig om aan personeel te komen. We hebben keihard moeten knokken om dit voor elkaar te krijgen. Het heeft er nog nooit zo mooi uitgezien, en dat maakt het extra wrang dat je een avond van tevoren te horen krijgt dat je de stekker eruit moet trekken. Het voelt gewoon kut."

Festivalorganisator ID&T maakte vandaag bekend een kort geding aan te spannen tegen de overheid vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. De organisatie noemt de maatregelen disproportioneel. Flipse begrijpt het wel. "We hebben ons als evenementenbranche zo hard ingezet om alles te laten werken. ID&T en MOJO hebben al die fieldlab-evenementen helpen opzetten. We hebben alles gedaan wat er van ons gevraagd werd van de overheid om alles veilig te laten verlopen."

Maar vandaag wordt er dus in plaats van gefeest, hard gewerkt op het festivalterrein. "Vandaag gaan we met het team dat we hebben zoveel mogelijk proberen af te bouwen. En dan denk ik een hele gezellige barbecue gaan houden, getest en wel, op ons eigen privé-festival."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938