Start van hoofdcontent

Stad

nl

Poging tot brandstichting bij Harbour Club in Oost

19 juli 2021, 07.23 uur · Aangepast 19 juli 2021, 10.17 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Op de Cruquiusweg in Oost is vanmorgen vroeg een poging gedaan om de Harbour Club in brand te steken. Even na 4 uur kreeg de politie een melding dat er 'iets' tot ontbranding is geraakt bij de luxe club. De brandweer kon het vuur blussen en de politie heeft daarna uitgebreid onderzoek gedaan. Het lijkt om een brandbom te gaan, maar de politie kan dat niet bevestigen.

De politie is vannacht direct een zoekactie naar de dader(s) gestart waarbij onder meer Burgernet werd ingezet. Hierin werd gevraagd uit te kijken naar drie mannen met een Albert Heijn-tas. 

De Forensische Opsporing kwam ter plaatse voor onderzoek. De schade aan het pand lijkt mee te vallen, er zijn wat zwartgeblakerde resten. 

De brandweer laat weten dat het om een kleine brand ging. "Over de oorzaak van de brand kan ik niets vertellen, ik kan alleen zeggen dat er een kleine brand is geblust. Info over een explosie heb ik niet." Er raakte in ieder geval niemand gewond.

Ook de politiehelikopter is ingezet voor onderzoek, maar er zijn geen verdachten aangetroffen. De politie is op zoek naar getuigen en hoopt dat omwonenden met camerabeelden zich melden. "Het gaat vooral om de beelden tussen 3.45 en 4.15 uur vannacht", aldus een woordvoerder. 

In mei 2019 was er ook een incident bij deze club. Toen werd er meerdere keren geschoten tegen het pand. Op camerabeelden was te zien dat dat werd gedaan door een man op een scooter.

Volgens buurtbewoners was er ook een harde knal te horen:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938