Start van hoofdcontent

Stad

nl

Reizende fototentoonstelling 'Legale Liefde' beklad in Nieuw-West: "Zielige actie"

19 juli 2021, 21.56 uur · Aangepast 19 juli 2021, 22.25 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De reizende fototentoonstelling 'Legale Liefde', waarmee het twintigjarig bestaan van het homohuwelijk in Nederland wordt gevierd, is in Nieuw-West beklad en vernield. Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver noemt het een 'zielige actie'.

AT5/NH Nieuws

De fotoserie, gemaakt door kunstenaar Ernst Coppejans, bestaat uit twintig persoonlijke duoportretten van homo- en lesbische stellen die in de afgelopen 20 jaar getrouwd zijn. De expositie was eerder al te zien op diverse plekken in de stad, zonder problemen. In Nieuw-West, waar de foto's vanaf afgelopen vrijdag te zien zijn, ging het echter mis. Daar zijn onder meer strepen door de portretten geklad.

'Nemen actie hoog op'

Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver is totaal niet te spreken over de actie. "Hoe zielig ben je als het aanzicht van twee gelukkige mensen verbonden in de liefde je tot vernielingen en bekladdingen drijft?", schrijft hij op Facebook. "Wij nemen deze zielige actie hoog op, omdat ook in Nieuw-West queer- en transmensen wonen, werken of simpelweg zijn. Zij zijn ons dierbaar en moeten weten dat zij zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Dat is nu al lang niet altijd zo en wij werken er hard aan dat stapje voor stapje te verbeteren."Ünver hoopt dat de kunstwerken snel schoongemaakt zijn. "De foto’s zullen blijven schitteren", belooft hij.

De kunstwerken zijn een initiatief van Stichting Open Mind. Ze zijn nog tot 6 augustus bij Meervaart te zien: daarna verhuizen ze naar de IJpromenade in Noord.

Hoe zielig ben je als het aanzicht van twee gelukkige mensen verbonden in de liefde je tot vernielingen en bekladdingen...

Posted by Emre Ünver on Monday, July 19, 2021

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938