Stad

NL
V

Inzamelingsactie voor rugbyrolstoel van 13.000 euro: “Alleen dan kan ik naar het EK”

21 juli 2021, 17.14 uur · Aangepast 21 juli 2021, 18.39 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Om een plek voor het EK rolstoelrugby te kunnen verzekeren moet de 29-jarige Emilio Moes eerst een nieuwe op maat gemaakte rolstoel kopen. Zijn oude is namelijk te versleten. Maar met een prijskaartje van 13.000 euro is dat niet zo makkelijk. Binnen een week moet hij nog honderden euro's inzamelen. 

Emilio Moes

Rolstoelrugby is de passie van de 29-jarige Emilio Moes. Hij werd geboren met de spierziekte Arthrogryposis Multiplex Congenita (A.M.C) en de hartafwijking Morbus Ebstein, maar dat weerhoudt hem niet van professioneel sporten. Zes jaar geleden begon hij aan rolstoelrugby. ''Dat contactmoment, stoel tegen stoel, dan voel je je gewoon zó sterk. Het is een moment wanneer er eens geen nadruk ligt op de handicap, maar juist op het kunnen.''

Inmiddels is hij niet meer weg te slaan van het veld. Zo wist hij een plek in de Nederlandse selectie voor het EK te bemachtigen. Eerst stond Nederland nog onderaan de wereldranglijst, maar inmiddels hebben ze teruggevochten en zijn ze geplaatst voor de poule A van het EK, de hoogste die er is. 

Quote

''Dat contactmoment, stoel tegen stoel, dan voel je je zo sterk''

Emilio moes, rolstoelrugbyer

De oude rolstoel van Emilio is echter té versleten voor het EK. Daarom moet hij nu nog binnen acht dagen het hele bedrag van 13.000 euro regelen. "Alleen dan kan ik naar het EK."

Tot nu toe is er iets meer dan 12.000 euro opgehaald. Van de gemeente kreeg hij al 2500 euro en ook het fonds Uniek Sporten betaald een groot deel. Het resterende bedrag, in totaal ongeveer 1500 euro, moet hij zelf regelen. "Ik heb alles er aan gedaan en iedereen in mijn directe netwerk benaderd. Ik vond dat heel ongemakkelijk om te doen maar heb inmiddels iedereen bereikt en kan nu eigenlijk niemand binnen mijn eigen netwerk meer lastig vallen."

Emilio moet nu nog vierhonderd euro bij elkaar halen. Indien het bedrag niet gehaald wordt voor de deadline, int het fonds het geld en geeft dat aan andere atleten met een beperking. 

Wie Emilio wil helpen om mee te spelen tijdens het EK, kan via deze link een donatie doen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938