Stad

NL
V

Van raadslid tot advocaat: deze mensen staan in de rij voor Peter R. de Vries

21 juli 2021, 14.10 uur · Aangepast 21 juli 2021, 15.32 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Honderden mensen staan vandaag urenlang in de rij om Theater Carré binnen te komen, om daar misdaadverslaggever Peter R. de Vries de laatste eer te bewijzen. Allemaal hebben ze hetzelfde doel, maar een ander verhaal. AT5 en NH Nieuws zetten een aantal van hen op een rij.

Foto 1: Advocaat Vito Shukrula | Foto 2: DENK-raadslid Sheher Khan

Midden tussen de stoet mensen staat Vito Shukrula. Hij leerde De Vries kennen in de rechtszaal. "Als hij er was ging ik een stapje harder zetten, want Peter was kritisch." Nu staat hij in de rij om hem een laatste groet te brengen, ook al stonden ze soms wel eens tegenover elkaar met hun werk. "Maar hij was kritisch en rechtvaardig. Hij heeft een hele grote bijdrage geleverd aan de maatschappij. Hij was een uniek mens."

AT5

Achter hem staat een aantal dames in de rij. Ze hebben speciale shirts laten maken, met daarop een foto van De Vries en achterop de tekst die De Vries als tattoo droeg, on bended knee is no way to be free. "Uit respect staan wij hier."

AT5

Iemand die ook met een speciaal shirt in de rij staat, is DENK-raadslid Sheher Khan. "Dit had hij aan tijdens de Kleurrijke Top 100 een aantal jaar geleden. Hij heeft hiermee zijn boodschap gegeven die hij altijd geeft: opstaan voor de minderbedeelden."

AT5

Theater Carré is nog tot 20.00 uur geopend om iedereen de kans te geven om afscheid te nemen van de vermoorde De Vries. Morgen is zijn uitvaart in besloten kring.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938