Stad

NL
V

Broeierig weekend met kans op stevige onweersbuien

23 juli 2021, 08.46 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Na een aantal vrij zonnige en droge dagen te hebben gehad, staat dit weekend een aantal stevige (onweers)buien op het programma. Door de hoge luchtvochtigheid is het met 23-26 graden drukkend warm.

Mark Schrader

Deze vrijdag is het nog rustig zomerweer met hier en daar wat zonneschijn. De temperatuur stijgt naar zo'n twintig graden en er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten, aldus Weeronline.

Dat alles verandert op zaterdag. De eerste dag van het weekend begint op veel plaatsen droog, maar vrij snel raakt het vanuit het zuiden bewolkt en volgen buien. Deze buien kunnen in de middag fel zijn met kans op onweer en hagel. Koud wordt het overigens niet met maxima van 24 tot 25 graden. Wel is het erg vochtig, waardoor het broeierig warm aanvoelt.

Onweersbuien

Ook zondag houden we kans op regen- en onweersbuien. Aan het begin van de dag zal de zon geregeld schijnen, maar gedurende de dag neemt de kans op buien opnieuw toe. Tijdens de buien is onweer mogelijk en kan het soms met bakken uit de lucht komen. Ook op zondag hangt de temperatuur rond de 24 graden, maar door de luchtvochtigheid voelt het nog steeds benauwd aan.

Na het weekend blijft het wisselvallig zomerweer, waarbij dagelijks kans is op een bui. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. Met een temperatuur van 20 tot 25 graden is dat heel normaal voor de tijd van het jaar, aldus de metoerologen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938