Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rouwstoet met paarden en band voor 'koning van de Wallen'

23 juli 2021, 18.23 uur · Aangepast 24 juli 2021, 11.23 uur · Door Stefan Bunschoten

Een rouwstoet met paarden en een band reed vanmorgen op de Wallen voor de vorige week overleden Henk van der Loos. Hij was eigenaar van een hotel op de Oudezijds Achterburgwal en stond volgens zijn vrienden en familie bekend als de 'koning van de Wallen'.

"De Wallen hebben veel koningen en koninginnen gehad. En hij is een van hen. Ook vanwege zijn ondernemende geest", zei Guno Nimmermeer, die goed bevriend was met Van der Loos. "Dit is een moment dat je probeert zo dichtbij mogelijk te komen. Wie was die persoon?"

De rouwstoet vertrok vanaf het hotel. De band bleef na een klein stukje staan op de Nieuwmarkt, de koets en auto's gingen stapvoets naar de Koningskerk in Oost. Na een dienst daar, vertrok de koets weer onder begeleiding van de band naar de Nieuwe Ooster voor de crematie.

Van der Loos, die ook bekend stond als Tigri, is volgens zijn vrienden en familie belangrijk geweest voor veel mensen. "Hij heeft me op een gegeven moment ergens uit Oost gehaald", vertelt een vriend. "En gezegd, je gaat bij mij komen werken. Hij heeft eigenlijk onbewust een richting in mijn leven gegeven."

Van der Loos is 82 jaar oud geworden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938