Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bloemen uitvaart Peter R. de Vries neergelegd bij monument omgekomen vluchtelingen

24 juli 2021, 10.05 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De bloemen van de uitvaart van Peter R. de Vries van afgelopen donderdag in Carré zijn op verzoek van de familie neergelegd bij het monument van omgekomen vluchtelingen. Het monument staat in Den Haag naast de kerk R.K. Parochie Church of Our Saviour. 

RTL/Tom Cornelissen

"Peter R. had veel compassie voor vluchtelingen, hij probeerde de niet geziene mens recht te doen", vertelt pastoor Sjaak de Boer. "Veel vluchtelingen die onderdeel wilden zijn van de rechtstaat kregen niet het recht zich te verdedigen, voor Peter R. was het belangrijk hen dat te gunnen", vertelt De Boer tegen Omroep West.

Dat de bloemen terecht zijn gekomen bij dit monument is niet zonder reden. "Het was de uitdrukkelijke wens van de familie." Ook kan iedereen zelf nog bloemen komen leggen bij het monument. "Als eerbetoon aan Peter, maar ook aan het zinloze geweld overal in de wereld."

Tekst gaat verder onder video

Straatnaam vernoemen

De broer van Peter R. de Vries, Wouter de Vries, was gisteren te gast bij het RTL-programma Humberto. Daar vertelde hij dat hij vindt dat er een straat moet worden vernoemd naar zijn broer. "Ik zou Halsema willen oproepen: gooi eens een zeeheld eruit en kom met een Peter R. de Vries-straatnaam." 

De afgelopen dagen ging een petitie rond op social media met het idee om de Lange Leidsedwarsstraat, de straat waar De Vries werd neergeschoten, naar hem te vernoemen. Dat is alleen moeilijk, aangezien de gemeente bestaande straatnamen niet zomaar aanpast. 

Toch heeft vriend en advocaat Peter Schouten burgemeester Halsema op het initiatief gewezen. "Ik denk dat het goed is als we ons herinneren hoe zo iemand voor ons allemaal heeft gestreden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938