Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

ID&T spant alsnog kort geding aan voor festivals zonder overnachting

26 juli 2021, 18.59 uur · Aangepast 26 juli 2021, 19.24 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Festivalorganisatie ID&T en meer dan veertig aangesloten evenementenorganisatoren spannen alsnog een kort geding aan tegen de overheid. De organisaties willen voor 1 augustus duidelijkheid over het toestaan van evenementen zonder overnachting.

Eerder vandaag maakte het kabinet bekend dat deze evenementen vanaf 13 augustus te horen krijgen onder welke omstandigheden ze door kunnen gaan, maar daar willen de organisaties niet op wachten. Meerdaagse festivals zijn in ieder geval de gehele maand augustus afgelast. 

ID&T spande anderhalve week geleden ook al met meerdere organisaties een kort geding aan, maar besloot toch even te wachten omdat omdat ze om de tafel gingen met het kabinet. Daar kwam vervolgens uit dat het veilig door laten gaan van festivals met een overnachting niet haalbaar is. 

Geen andere mogelijkheid

De festivalorganisatoren zien nu geen andere mogelijkheid dan het kort geding door te zetten omdat de risico's voor de ondernemers en betrokken te groot zijn geworden. 

Organisaties die zich bij ID&T aansloten zijn onder meer die van Paaspop, Apenkooi, Zwarte Cross en Het Amsterdams Verbond.