Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brand na woningoverval op Surinameplein, bewoonster gewond

28 juli 2021, 21.02 uur · Aangepast 29 juli 2021, 12.04 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Twee mannen hebben vanavond een woning aan het Surinameplein overvallen. Vlak daarna is er brand ontstaan. De bewoonster raakte gewond, maar is ontslagen uit het ziekenhuis.

Rond 20.00 uur werden meerdere brandweerwagens opgeroepen en een ambulance. De brand was snel onder controle. Een politiehelikopter vloog in de omgeving van het Surinameplein om de overvallers te zoeken. 

Keuken

Volgens een woordvoerder van de politie is de brand in de keuken ontstaan. Of er brand door de overvallers is gesticht of dat er op het moment van de overval bijvoorbeeld gekookt werd is nog niet bekend.

De bewoonster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht, maar is inmiddels weer ontslagen. Of het letsel veroorzaakt is door de brand of door de overval kan de politie ook nog niet zeggen.

Signalement

Via Burgernet heeft de politie het signalement van de twee overvallers verspreid. Beide verdachten hebben een getinte huidskleur. De eerste droeg een groene broek en een zwarte jas, de tweede droeg een zwarte broek en een zwarte jas. Ze leken beiden tussen de 30 en 35 jaar oud te zijn.

De Forensische Opsporing van de politie is in de woning voor sporenonderzoek. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938