Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Getuigen spanden lakens voor mannen die bij brand uit raam sprongen: "Ik heb gedaan wat ik kon"

3 augustus 2021, 12.23 uur · Aangepast 3 augustus 2021, 14.56 uur · Door Martine Bakker

Buurtbewoners zijn zeer aangeslagen door de brand die vanochtend woedde in een woning in de Van Hallstraat. Bij de brand zagen twee mannen zich genoodzaakt om uit het raam van de derde verdieping te springen. Zij raakten zwaargewond door zowel de brand als de sprong.

Omwonenden die het zagen gebeuren staan vanochtend met tranen in hun ogen op de stoep te kijken naar de nasleep van het incident. Een buurman hoorde geschreeuw en zag al snel de grote uitslaande brand.

De twee mannen in de woning zagen geen andere mogelijkheid om aan de vuurzee te ontkomen, dan uit het raam te springen. Ze gooiden lakens uit het raam die door de omwonenden onder het raam gespannen werden om de twee gewonde mannen op te vangen. "Ik heb gedaan wat ik kon", aldus een van hen.

De uitgebrande woning op drie hoog aan de Van Hallstraat

Medewerkers van de tegenovergelegen sportschool hielden samen met buurtbewoners de lakens vast, terwijl sporters blauwe sportmatten op de stoep legden om de val in het laken te breken. De eerste man die sprong raakte volgens hen de grond. Het tweede slachtoffer kon beter worden opgevangen, omdat er inmiddels meer omstanders waren om het laken goed vast te houden. 

De mannen raakten zwaargewond door zowel de brand als ook de sprong. "De vellen hingen er bij", vertelt een aangeslagen buurvrouw over de brandwonden. De twee slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938