Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kale en Kokkie balen van 2e helft: "Had monsterscore moeten worden"

16 augustus 2021, 19.23 uur · Aangepast 17 augustus 2021, 14.21 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Met speels gemak heeft Ajax zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. In Amsterdam werd het gepromoveerde NEC in de eerste helft helemaal weggespeeld: 5-0. Na rust kwamen daar geen doelpunten meer bij. Twee dagen na de overwinning staan de mannen niet helemaal goedgemutst bij De Toekomst. "Doelsaldo is zo belangrijk, het had een monsterscore moeten worden." Wel zijn ze te spreken over hun grote vriend Lasse Schöne. 

Maar Ajax kende vorige week zaterdag wel een teleurstellende seizoensstart. Het jaarlijkse duel om de Johan Cruijff Schaal ging met 4-0 verloren tegen PSV waardoor Ajax de eerste prijs van het seizoen aan zich voorbij ziet gaan. PSV'er Noni Madueke was met twee goals de plaaggeest voor de Amsterdammers. "PSV staat voor dus die gaan achterover leunen. En dan krijg je drie, vier keer om de oren", aldus Kokkie.

Doelsaldo

Volgens de heren had Ajax makkelijk flink kunnen scoren tegen NEC. "Je weet hoe belangrijk het doelsaldo is. Als je nou acht, negen keer gescoord had, dan heeft de rest van de competitie het idee dat ze een punt achter staan." 

Meer Kale en Kokkie? Kijk dan hier

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938