Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brand in studentenflat in West: "Zonder schoenen uit bed gesprint"

20 augustus 2021, 13.00 uur · Aangepast 20 augustus 2021, 14.41 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In een flat aan de Krelis Louwenstraat in West is vanochtend vroeg brand uitgebroken. De flat, waar studenten wonen en waarin een hostel is gevestigd, is daarop ontruimd. Vier leden van een gezin hebben rook geïnhaleerd.

Het gaat om een gezin van twee ouders en twee kinderen dat hoogstwaarschijnlijk in een van de hostelkamers verbleef, zo laat een woordvoerder van de brandweer weten. Ze zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Ontruiming

De brand ontstond rond 5.30 uur, waarna de brandweer met meerdere eenheden op het pand afging. Besloten werd het volledige gebouw te ontruimen, wat betekende dat zo'n honderd studenten en backpackers het pand moesten verlaten en - veelal in badjas en op slippers - werden opgevangen in een naastgelegen moskee.

"Ik ben nog een beetje slaperig. Ik ben net uit bed gehaald door de brandweer om acht uur 's ochtends, was het al", vertelt een van de bewoners. Een ander staat op sokken voor de flat: "Ik heb niet aan mijn schoenen gedacht. Ik werd om zes uur wakker en ben gaan rennen."

Veel rook

De brandweer heeft de brand kunnen blussen. In totaal zijn vier mensen met een ladderwagen door een raam naar beneden gehaald. "Vanwege de rookontwikkeling konden zij niet via de gang", aldus de woordvoerder. 

De brand lijkt te zijn begonnen op de achtste etage en veroorzaakte veel rook. Omwonenden werd daarom geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938