Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen bijzonderheden na controle studentenflat West: "Voldoet aan alle brandveiligheidseisen"

25 augustus 2021, 20.20 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De studentenflat aan de Krelis Louwenstraat in West, waar vrijdag een vermoedelijk aangestoken brand woedde, heeft geen tekortkomingen als het gaat om de brandveiligheid. Dat blijkt uit een schouw van de brandweer.

Vanwege zorgen van een aantal bewoners werd de flat vandaag opnieuw gecontroleerd. "Hieruit is vandaag gebleken dat het gebouw zowel op bouwkundig als op installatietechnisch gebied, voldoet aan alle brandveiligheidseisen", laat de gemeente vanavond weten.

Brandscheidingen

De brandmeldinstallatie functioneerde goed en de brandscheidingen zijn automatisch dicht gevallen tijdens de brand. Er is een droge blusleiding aanwezig en de liften gaan volgens de regels bij een brandmelding automatisch naar begane grond.

Wel zegt de gemeente opnieuw dat de brandweer heeft verzocht om geen brandbare materialen, "zoals papieren aankondigingen, affiches, rommel en voorwerpen", in de gangen, vluchtwegen en openbare ruimtes op te slaan. Studentenhuisvester DUWO liet eerder deze week weten dat de regenboogvlaggen en regenboogposters daarom daar ook niet mogen hangen. Daar werd met verbazing op gereageerd. 

Bewonersbijeenkomst

Volgens de gemeente zal DUWO "aanvullende maatregelen" treffen om de veiligheid te verhogen. Hierover gaat de brandweer op korte termijn met de studentenhuisvester praten. Ook zal een bewonersbijeenkomst georganiseerd worden waar de brandweer voorlichting zal geven. 

De politie houdt er sterk rekening mee dat er vrijdag brand is gesticht vanwege regenboogposters die de bewoners hadden opgehangen. Morgen vindt er, mede vanwege de brand, in West een protest plaats tegen het toenemende geweld tegen mensen uit de LHBTI-gemeenschap.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938