Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tienduizenden demonstranten op de been voor Unmute Us-protest

11 september 2021, 18.37 uur
Door Frederieke Weel · Foto: Inter Visual Studio

Tienduizenden mensen zijn vandaag op het Unmute Us-protest afgekomen. Door heel het land werd geprotesteerd door onder anderen festivalorganisatoren, artiesten en feestgangers. De demonstranten eisen onder meer dat festivals weer worden toegestaan. Volgens de organisatie van het protest deden er in heel het land zo'n 150.000 mensen mee, waarvan 80.000 in Amsterdam.

AT5

Het was het tweede Unmute Us-protest. Op 21 augustus werd er ook geprotesteerd in de stad, toen werd de opkomst door de organisatie geschat op 35.000. De gemeente hield het destijds op 10.000 demonstranten. 

"We hadden toen als eis dat we vanaf 1 september weer evenementen zouden mogen organiseren", vertelt organisator Jasper Goossen. "We hebben toen weinig gehoor gekregen. Maar we blijven erbij dat we veilig evenementen kunnen organiseren. We willen gewoon actie."

Uitzichtloos

"Het is gewoon uitzichtloos, dus ik ben er nu over aan het nadenken om iets anders te gaan zoeken", vertelt een van de demonstranten. "En dat doet me heel veel pijn. Want dit is gewoon de branche waarin ik het allerliefst werk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938