Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ravage na plofkraak op geldautomaat in Noord

20 september 2021, 07.46 uur · Aangepast 20 september 2021, 13.58 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Door een plofkraak op een geldautomaat in de Sperwerlaan in Noord is afgelopen nacht een ravage ontstaan. De knal was in de wijde omgeving te horen.

Er is nog niemand aangehouden. Of en hoeveel er buit is gemaakt, is nog niet bekend. De politie doet vanochtend onderzoek in de straat. 

De schade is groot: brokstukken liggen tot tientallen meters verderop in de straat en ruiten van omliggende panden zijn gesneuveld. Verder lagen er bankbiljetten uit de automaat op straat. Er is niemand gewond geraakt

Volgens omwonenden probeerden twee daders op een scooter te vluchten, maar omdat die niet startte gingen ze er te voet vandoor. Ze zouden via het Kraaienplein en de Havikslaan zijn gevlucht. De scooter is in beslag genomen.

Afgesloten

De ministers ministers Grapperhaus (Justitie) en Hoekstra (Financiën) besloten in december 2019 samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) om geldautomaten 's nachts te sluiten vanwege de plofkraken. Het gaat hier om de geldautomaten van de banken en van Geldmaat, maar niet om particuliere automaten zoals die in de Sperwerstraat. Of die vannacht open was, wilde een politiewoordvoerder niet zeggen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938